bg
cover

Katty Wtterwulghe

In 2013 werd eindelijk gerealiseerd waar Katty al jaren van droomde: een vzw oprichten waar cultuurbeleving en persoonlijke groei aan bod komen.

Samen met Marcia Timmermans en Johan Ollevier is zij één van de bezielers van 'Vzw Kerkstraat 50'.

Katty vertelt, acteert, presenteert en creëert.

Hoe dan ook: mensen samen brengen om te genieten van woord en muziek is haar grootste plezier. Dankzij 'vzw Kerkstraat 50' kan ze artiesten uitnodigen én kan ze haar eigen creaties presenteren voor een ruim publiek.

Katty geeft ruim 30 jaar les en werkt als beweginge-expressie-therapeute en dramacoach bij 'De Kasteelpraktijk'

aan de academie voor muziek-woord-beeld van Ekeren. Ook daar is haar grootste drijfveer om de leerlingen (tussen 8 en 88 jaar) te coachen tot zelfstandige sprekers, vertel- en theaterperformers. Geloofwaardigheid, authenticiteit en zelfvertrouwen zijn de pijlers om van iedereen een boeiend spreker, verteller of acteur te maken. Taal en communicatie zijn haar parameters, het geloof in de artistieke mogelijkheden van iedereen is haar overtuiging.
(info over academie Ekeren: www.academie-ekeren.be)

In 'De Kasteelpraktijk' www.kasteelpraktijk.be, legt ze zich, samen met een fantastisch en professioneel team toe op het welzijn van kinderen, jongeren en volwassenen. 'De KAsteelpraktijk' is een plek waar kinderen, jongeren en volwassenen naartoe kunnen komen om nadien lichter, rijker en rustiger te vertrekken.  

Katty vertolkt, vertelt, speelt en schrijft teksten.

Ze werkt zowel solo als met iedereen die dezelfde muziek -en woordpassie met haar delen.
Regelmatig stort ze zich in een nieuw avontuur en maakt ze nieuwe vertelvoorstellingen.

Op vraag verzorgt ze de presentatie van allerlei evenementen en speelt ze onderstaande producties op verplaatsing.

Producties

- 'Het eerste mirakel van het Kindeke Jezus' en 'De rebellen van Bologna' Dario Fo /
vert. Filip Vanluchene
vertelmonologen ca. 2 x 45', voor volwassenen

- 'De kast' Leo Pleysier, i.s.m. celliste Katelijn Van Kerckhoven
verteltheater 50 ', volwassenen en jongvolwassenen

- 'Groote Vrouwen, vrouwen tijdens WOI' eigen werk i.s.m. 'Hoorakelbende: Madeleine Nieuwlaat, Annie Schelfout en Rita Van Overstraeten'
vertelvoorstelling 1u20', voor volwassenen en jongvolwassenen

- 'Midwintervertellingen: Een tijd buiten de tijd'; een vertelvoorstelling met Madeleine Nieuwlaat (zie ook: www.echtgebeurd.be)

- 'Midzomerdromen': een vertelvoorstelling met Madeleine Nieuwlaat (zie ook: www.echtgebeurd.be)

- 'Of wel? Of niet?': een magisch-realistische vertelvoorstelling van 60' voor jongeren (vanaf tweede graad secundair) en volwassenen. Verhalen die de vorm hebben van een spiegel, scherp zijn als een mes, geheimzinnig als een landschap, bedwelmend als de liefde, koortsig als de dood en uitbundig als een lach. Vertellers: Veva Gerard en Katty Wtterwulghe.

- 'Kofferkind' over de kracht van kinderen van gescheiden ouders  -> tekst/regie & vertelling Katty Wtterwulghe

Elke dag wordt wel iets of iemand gevierd of herdacht: de dag van de wetenschap, de dag van de ambachten, gedichten-dag, voorleesdag, secretaresse-dag, Moederdag, Vaderdag,…

Er mist een hele belangrijke dag in het rijtje: de dag van kinderen van gescheiden ouders.
Vroeger waren ze bijzonder en uniek, maar zelfs dat is voorbij, want nu zijn ze met zoveel: altijd bezoek. Reden te meer om voor hen een lans te breken!

Katty vertelt, in haar herkenbare dynamische en humoristische stijl, eigen en andere verhalen om niet meer te zwijgen: ‘Leve het kofferkind!’

Een vertelvoorstelling voor mensen met gescheiden ouders (jong of oud) en álle anderen.  meer info per productie op aanvraag via contactformulier

spotlights
homebutton
possibilitiesbutton
aboutme button
wheretomeetbutton
pictures
contactbutton